Bag enhver kopi står en original – mød nogle af dem her

En original er én, som ikke er som alle os andre. Det er dem, der hele tiden udvikler nye fortællinger og skaber ny underholdning, undervisning, kunst, musik og videnskab. Dem, der står bag de originaler, vi arbejder for at sikre, når vi indgår aftaler om kopiering. Men hvad kræver det egentlig at skabe nyt? Det kan du høre mere om i vores nye portrætserie.

Små film om store originaler

Tekst & Node er en del af det kredsløb, der sikrer, at nye tekster og noder bliver til. Vi sender kopipenge til dem, som skaber originalerne. Det dækker inspirationsfase, udvikling og produktion af nye værker.

Men hvad kræver det egentlig at skabe nyt? Det vil vi sætte fokus på i vores nye portrætserie, og vi er startet med forfatterne. Dem som står bag de fortællinger og figurer, som vi kender og elsker, og dem som står bag de tekster, som kopieres rundt omkring på landets undervisningsinstitutioner.

Vores små film når rundt om og ind i hjertet på dem, deres proces og deres bagkatalog.

Sæt dig tilbage, og brug nogle minutter i selskab med originalerne.

Katrine Marie Guldager
Karaktererne står i kø hos Katrine Marie Guldager. Faktisk er de stærke stemmer (og kvinder), som Katrine er kendt for at skrive frem, så mange, at de fylder en hel havegang og et helt skuffedarium.

Katrine Marie Guldager sætter ord på forfattergerning, arbejdsmetoder og karakterarbejde.

Varighed: 07:10 min.

Kim Fupz Aakeson
Bøger, illustrationer, film og tv-serier. Kim Fupz Aakeson har skabt det meste og trækker på det hele, når der skal tænkes nye historier.

Kim Fupz Aakeson inviterer os indenfor i sit arbejdsværelse og tæt på sin kreative proces – og afslører, at han oprindeligt begyndte at skrive for at have noget at tegne.

Varighed: 12:00 min.

Naja Marie Aidt
Naja Marie Aidt kommer fra og med poesien. Den stringente opbygning af ord går igen i hendes noveller, romaner og børnebøger, hvor klang, rytme og højt sprogligt niveau er i fokus.

Naja Marie Aidt tager os med i sidevognen på en rejse gennem poesi, proces og tematikker i sit forfatterskab.

Varighed: 08:56 min.

Bjarne Reuter
Det betyder meget for Bjarne Reuter, at nogen læser og bruger hans historier. Ellers er det jo bare en flaskepost, der aldrig når frem.

Kom med ind i skriveværkstedet hos Bjarne Reuter og hør historierne om, hvordan han skaber de originaler, som har været med til at forme generationer af læsere.

Varighed: 10:59 min