Menu

Rettighedshavere

Copydan Tekst & Node er en forvaltningsorganisation, der hvert år fordeler kopivederlag til danske og udenlandske forfattere, journalister, komponister, illustratorer, udgivere og andre rettighedshavere. Der er derfor en stor chance for, at vi gennem vores kopiaftaler repræsenterer dig og dine værker og dermed varetager dine rettigheder.

 

Hvem er rettighedshaverne?

Fælles for Copydan Tekst & Nodes rettighedshavere er, at de alle skriver, udgiver eller på anden måde bidrager til skabelsen af tekst- og nodematerialer – eller er arvinger efter nogen, der har.

Der findes tre typer af rettighedshavere hos Copydan Tekst & Node:

  • Autorer: dem, der bidrager til værkerne, bl.a. forfattere, journalister, komponister, oversættere, illustratorer og fotografer.
  • Udgivere: dem, der udgiver værkerne, bl.a. forlag, bladhuse, offentlige institutioner, virksomheder og udbydere af digitale platforme.
  • Arvinger: dem, der er arving efter en autor. Ophavsretten er gældende i 70 år efter rettighedshaverens død.


Tilmeld dig med dine oplysninger – det er gratis at stå i vores database

Du har som rettighedshaver ret til vederlag, når dit materiale kopieres på uddannelsesinstitutioner eller i virksomheder – det sørger Copydan Tekst & Node for. Registrér dig hos Copydan Tekst & Node, hvis du har skrevet, bidraget til eller udgivet tekst- og nodemateriale.

Når du har tilmeldt dig med dine oplysninger, har vi alt, vi skal bruge for at kunne udbetale et evt. vederlag til dig.

Det betyder dog ikke, at du kun får tildelt vederlag, hvis du er tilmeldt. Vi fordeler vederlag, uanset om vi ”kender” dig eller ej. Din tilmelding er altså ikke afgørende for at få tildelt vederlag, men kun for at vi kan udbetale beløbet til dig.

Også arvinger efter rettighedshavere kan tilmelde sig. Er du arving, skal du indsende en kopi af skifteretsattesten som dokumentation for arveforholdet.

Tilmeld dig her

 

Vi behandler naturligvis dine oplysninger fortroligt, forsvarligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Læs mere om, hvordan vi behandler dine data i vores persondatapolitik.

 

Yderligere information

Læs mere om, hvordan vi arbejder for rettighedshaverne i menuen til venstre.

Ved spørgsmål kontakt os på tlf. 35 44 14 93 / kontakt@tekstognode.dk.