Menu

Er du rettighedshaver?

Copydan Tekst & Node er en forvaltningsorganisation på tekst- og nodeområdet, som arbejder for autorer og udgivere. Der er en stor chance for, at vi gennem vores kopiaftaler repræsenterer dig og dine værker og dermed varetager dine rettigheder.

Hvem er rettighedshaverne?

Fælles for Copydan Tekst & Nodes rettighedshavere er, at de alle skriver, udgiver eller på anden måde bidrager til skabelsen af tekst- og nodematerialer – eller er arvinger efter nogen, der har.

Der findes tre typer af rettighedshavere hos Copydan Tekst & Node:

  • Autorer: dem, der bidrager til værkerne, bl.a. forfattere, journalister, komponister, oversættere, illustratorer og fotografer.
  • Udgivere: dem, der udgiver værkerne, bl.a. forlag, bladhuse, offentlige institutioner, virksomheder og udbydere af digitale platforme.
  • Arvinger: dem, der er arving efter en autor. Ophavsretten er gældende i 70 år efter rettighedshaverens død.

 

Hvilke typer af værker udløser vederlag?

Uanset hvilke værker der er tale om – danske eller udenlandske, trykte eller digitale – så er de alle beskyttet af ophavsretten.

Det betyder, at du kan få vederlag, hvis der kopieres fra dine værker på uddannelsesinstitutioner eller i virksomheder, uanset om du skriver bøger, tegneserier, tidsskrifter, aviser, sang- og nodehæfter, hjemmesider, digitale læremidler eller alt muligt andet tekst- og nodemateriale.

 

Tilmeld dig som rettighedshaver hos os

Vi bruger meget tid på at finde frem til de rettighedshavere, der skal have vederlag for kopiering af deres værker. Og selvom vi finder mange, er der hvert år nogle, vi ikke kan komme i kontakt med.

Derfor er det en god ide at tilmelde sig Copydan Tekst & Node og registrere sig i vores system som rettighedshaver. Det er naturligvis ganske gratis at tilmelde sig.

Måske kender du en forfatter, journalist, fotograf eller lignende, der kunne have penge til gode hos Copydan Tekst & Node? Så fortæl ham eller hende, at de med fordel også kan tilmelde sig.

Du kan tilmelde dig her


Yderligere information

Ved spørgsmål kontakt os på tlf. 35 44 14 93 / kontakt@tekstognode.dk.