Internationalt arbejde

Gensidighedsaftaler og internationalt samarbejde er med til at sikre betalingen, når danske tekster og noder bruges i udlandet - og omvendt.

Udover at indgå aftaler med danske brugere indgår vi gensidighedsaftaler med søsterorganisationer over hele verden – de såkaldte bilaterale aftaler.

Copydan Tekst & Node er medlem af IFRRO, the International Federation of Reproduction Rights Organisations, og vi deltager aktivt i det internationale samarbejde. Vores bilaterale aftaler er baseret på det samarbejde.

Bilaterale aftaler

Vi har to typer af aftaler:

  1. A-aftale: betaling for kopiering udveksles landene imellem.
  2. B-aftale: betaling for kopiering forbliver i det land, de er optjent i. Pengene fordeles blandt optjeningslandets autorer og udgivere.

Forskellige typer aftaler

IFRRO: Rettigheder stopper ikke ved grænsen

Adgangen til globale tjenester, medier og platforme er større end nogensinde, og det mærkes også på tekst-og nodeområdet.

Når vi arbejder for at sikre danske rettighedshaveres muligheder og vilkår, så har vi også fokus på at indtænke nye brugsscenarier i et mere internationalt perspektiv.

Derfor har det internationale samarbejde høj prioritet – alt sammen for at sikre hele det økonomiske kredsløb omkring produktionen af tekster og noder i den digitale tidsalder.

Rygraden i vores internationale samarbejde er interesseorganisationen IFRRO (The International Federation of Reproduction Rights Organisations).

Der er over 150 medlemsorganisationer i IFRRO fra over 85 lande, herunder både forvaltningsorganisationer som Tekst & Node og forskellige autor- og udgiverorganisationer.

Tekst & Node er mangeårigt og stiftende medlem af IFRRO, og Anders Kristian Rasch, direktør i Tekst & Node, er valgt som Second Vice President i IFRRO’s bestyrelse frem til 2025.

Læs mere om organisationens arbejde her.